Za sluncem na Hawaii - Vrbice (10.12. - 12.12. 2004)

Kronika 2004 Zobrazit fotogalerii

V pátek jsme se sešli na letišti „Na Knížecí“. Zde jsme dostali od CK SPB a od SPB Airlines materiály potřebné na cestu. Celá naše skupina se skládala z jedenácti dětí a Toňase, Báry a Mirky. To se asi zdálo jistému cestujícímu mnoho a rozčiloval se, proč cestujeme na víkendovou akci v pátek odpoledne.
Večer jsme dorazili do hawaiské vesničky Vrbice, kde už nás čekal Jerzy a spol. s připraveným ubytováním. Do konce dne zbývala jen chvilka, a tak jsme se věnovali společenským hrám a šli spát.
Ráno nás probudilo sluníčko které už urputně pálilo. Byli jsme přivítáni a každý z nás dostal květinový věnec. Dopoledne jsme šli poznat krásy okolí. Vedl nás Jerzy, protože okolí Vrbic dobře zná. Zahrály jsme si pár klasických plážových her a šli jsme k bazénu. Tam jsme sledovali závod parníků které jsme si sami vyrobili a pojmenovali. Mezitím dorazila poslední skupina turistů, Lucka, Dan, Ruda, Fanda a Tadeáš. Odpoledne jsme zasvětili ležení na pláži a další poznávání okolí. Večer byl na programu šamanský bál a tak si každý vyrobil pomocí papírového pytle, temper, a krepáků masky. Přehlídka masek byla velkolepá, bylo vidět že si s tím dal každý práci. Klasická zábava na hawaii je Karaoke, a tak u toho jsme nemohli chybět. Každý z nás si zazpíval nějaký známý song a to i vícekrát. Na závěr večera byl uspořádán ohňostroj pro Lucku, která měla svátek. Pak už jsme byli tak unaveni, že jsme šli hned na kutě.
V neděli bylo trošku zataženo, ale přesto plavky byli potřeba. Mirka nás pohostila koláčky, které tak mistrně upekla, a tak jsme měli dost sil na poslední den na slunné Hawaii. Dopoledne jsme se rozloučili s okolím a měli jsme poslední možnost poslat domů pohledy a nakoupit dárky rodičům. Odpoledne jsme se vydali do Honolulu, kde na nás čekalo letadlo směr Praha. Tonas