Lyžařský výcvik - Loučná nad Desnou (16.2. - 23.2. 2008)

Kronika 2008 Zobrazit fotogalerii

Rok utekl jako voda a byly tu opět jarní prázdniny a my už tradičně vyrazili na lyžák. Letos, pro některé na staré známé místo, do Loučné nad Desnou v Jeseníkách. Zima se od loňska příliš nepolepšila a my měli trochu obavy, jak to bude se sněhem. První mrazivé dny dávaly naději, že si užijeme pořádný sníh, ale postupné oteplování nám radost trochu kazilo. Ale sníh naštěstí vydržel na kopcích celý týden, tak jsme vesele mohli lyžovat a snowboardit, ale to trochu předbíhám.


 

Vezmeme týden pěkně od začátku.
Po sobotě, kdy jsme procházkou obhlídli nejbližší vlek a večer si zahráli pár vtipných her, přišla neděle, kdy jsme vyrazili na již zmíněnou sjezdovku nedaleko penzionu. Po tradičním rozřazení do družstev, se již všichni mohli plně vrhnout na svah, některým ani celodenní ježdění nestačilo a tak vyrazili i na noční lyžování, což jsme si ještě pro velký úspěch v týdnu zopákli.

Další dny jsme vystřídali a vyzkoušeli další střediska v okolí – Františkov a Přemyslov. Protože pěšky by cesta vydala na celodenní výlet, vyrazili jsme místní autobusovou dopravou. Myslím, že nikdo z nás nezapomene na jízdy s KubaBusem, ale vždy jsme se bezpečně dostali tam i zpět. Ve Františkově se uskutečnily i čtvrteční závody. Všichni závodníci ze sebe vydali to nejlepší, gratulujeme vítězům a ti, co zůstali pod stupni vítězů, mají do příštího roku šanci vypilovat svoji techniku a ukázat, co v nich dřímá.
V pátek jsme se vydali do Červenohorského sedla, největšího střediska v okolí, kde jsme si chtěli pořádně užít poslední den, ale počasí nám nepřálo. Většina se mokrá a unavená vrátila již po obědě a na svahu zůstala jen malá skupinka vytrvalých lyžařů a snowboarďáků, kteří si chtěli užít sněhu až dokonce.
Týden jsme si zpestřili výletem do nedalekých Velkých Losin, kde jsme absolvovali návštěvu místních papíren. Někteří odvážní vedoucí se vydali na výlet na běžky, což všichni ve zdraví, i když s malými šrámy na těle, přežili. Tak snad se příští rok naše skupinka běžkařů rozroste i o mladší a nadšené účastníky. Kromě lyžování jsme se všichni pobavili u mnoha vtipných her a na závěr nemohla chybět diskotéka, kterou pěkně odpíchlo populární karaoke.

Doufám, že si všichni týden na horách pěkně užili, dobře si zajezdili a příští rok zase na svahu! Těšíme se.

Jana