Cyklo tábor - Zvírotice (26.10. - 29.10. 2008)

Kronika 2008 Zobrazit fotogalerii

Sobota: Jelikož mi Lehi oznámil, že jedu v první várce, vlak nám jel v sobotu v osm hodin ráno z Vršovic. Taky jsem se na vlak musel dostat na svém bicyklu, ale pár šlápnutí a byl jsem na místě. Na nádraží jsem se sešel s dalšími ranními ptáčaty a to s Lehim, Frgym, Adélou, Adamem, Vojtou, Jakubem, Lukášem a Honzou. Nasedli jsme na vlak směr Malá Hraštice, ale při kontrole jízdenek nám průvodčí řekl, že je výluka a vlak končí v Mníšku pod Brdy. Nedalo se nic dělat a museli jsme dál pokračovat přes Malou Hraštici, Nový Knín, Cholín, až do Zvírotic na kolech. O věci jsme měli postaráno, neboť byly odvezeny autem. Mezitím v devět hodin nasedla druhá skupinka do vlaku, kterou tvořil Radim, Árny, Lehi, Zedko, Filip, Adéla V., Bára Š, Bára K, Háňa, Jirka a František.První skupinka dojela v pohodovém tempu do penzionu, kde jsem dostali oběd a šli si zahrát fotbal. Zanedlouho přijeli ostatní, a tak jsme konečně byli kompletní. Jelikož se odpoledne udělalo pěkně, vytáhli jsme dvě nepotopitelné lodě a šli je vyzkoušet na Slapy. O jejich nepotopitelnosti jsem během plavby silně pochyboval, ale nakonec jsme to všichni přežili se suchým oblečením.
Neděle: Ráno se již každý těšil na výlet na kola. Filip vymyslel, že pojedeme do Staré Hutě k památníku Karla Čapka. Bylo to celkem 55km a ujeli to všichni bez problémů. Do rychlejšího, tedy prvního družstva jsme přibrali Františka, který šlapal skvěle. Musím říct, že tento den bylo ještě pěkné počasí, pak už to šlo z kopce. Večer jsme si zahráli vtipné hry a šli do pelechu.
Pondělí: Když jsme se ráno probudili, venku pršelo. Dopoledne jsme hráli různé hry v jídelně, koukli na filmeček a kolem poledne už jsme šlapali směrem do Sedlčan. Cestou jsme se stavili u tvrze Jakuba Krčína z Jelčan a Sedlčan. V Sedlčanech jsme si dali malou přestávku a cestou zpět jsme navštívili zříceninu větrného mlýna a objeli největší rybník v okolí – Musík.
Úterý: Tento den pršelo opravdu vydatně. To byl důvod proč jsme kola vzdali, ale ne úplně. Po procházce okolím a návštěvě místních kontejnerů nás čekaly cyklo dovednostní závody. Součástí byl sprint na převod 1:1, stání na místě, dostání míče do branky alias bratři Pospíšilové a překážková dráha na čas. Večer bylo vyhlášení vítězů, rozdání pamětních listů s ujetými kilometry a zábavný večer.
Středa: V den odjezdu opět pršelo, ale nebylo zbytí a museli jsme vyrazit do Davle na vlak. Sice jen mlžilo, ale zima byla pořádná. První družstvo zdolalo vzdálenost cca 30km vcelku rychle a byli jsme na místě tři hodiny před odjezdem vlaku. Za námi dojeli Tlačenky ( pořád tlačili do kopce ) a čekali jsme na cas odjezdu v teple místní hospody Vltavanka. V 15 hodin jsme nasedli do vlaku a v pořádku jsem dorazili do Vršovic.

Všem účastníkům cykla děkujem za účast a šťastně ujeté kilometry. Sice někdo v slzavém dojetí, ale přece.
Toňas