Přírodovědná stanice - Praha (24.4. - 24.4. 2010)

Kronika 2010 Zobrazit fotogalerii

Nastal duben, a tudíž čas na uspořádání první víkendové akce pro děti sponzorované grantem Magistrátu hl.m.Prahy.
Sešli jsme se v sobotu ráno na stanici metra Anděl, odkud jsme se vydali k nedaleké přírodovědné stanici. Byli jsme velmi překvapeni rozlehlostí a příjemným prostředím. Spolu se slunečným počasím to bylo ideální místo pro strávení sobotního dne. Pro děti byl připraven 3 hodinový program složený z různých částí, a to ukázka zvířátek v malé zoo, přednáška o obojživelnících nebo zábavná hra na konec. Ve stanici na nás čekali klokani, poníci, kozy, prasátka, krokodýl, želvy, hadi, papoušci a další exotická havěť. Děti dostali možnost si pochovat živou krajtu, čehož k našemu udivení využili skoro všichni. Následovala přednáška o obojživelnících spolu se spoustou ukázek, která byla zajímavá i naučná. Absolvovali jsme též prohlídku skleníku se spoustou kaktusů a děti dostali každý jeden na památku. Nakonec jsme se zabavili hrou s poznáváním ptáků a jiných zvířat, a program v přírodovědné stanici jsme završili odpočinkem na dětském hřišti a zmrzlinou.
Poté jsme se vydali směrem na Petřín, a jelikož bylo krásně, udělali jsme si procházku až na vrchol. Nahoře jsme si chvilku odpočinuli a nasvačili. Úspěšní účastníci poznávací hry, a nakonec i všichni ostatní, dostali malé upomínkové předměty, a odměněni byli samozřejmě i nejrychlejší pokořitelé Petřína. Kdo chtěl, tak mohl podniknout další výšlap, a to až na Petřínskou rozhlednu. Tam jsme se pokochali krásným výhledem, a jelikož nás tlačil čas, vydali jsme se pomalu na cestu zpátky, kde už na nás netrpělivě čekali rodičové.
Myslím, že se celá sobota vyvedla nad očekávání dobře, včetně krásného počasí. A je skvělé, že i v centru Prahy se dá prožít pohodový den v přírodě bez vymožeností velkoměsta.
Kiki