Lyžařský výcvik - Strážné (4.2. - 11.2. 2012)

Kronika 2012 Zobrazit fotogalerii

Je únor a my jedeme na lyžák do Strážného. Je jasné, že bude pořádná zima, protože na celý týden máme předpověď kolem -15 stupňů. Nevadí, balíme svetry, oteplováky a termosky se spoustou čaje. Děti naskákají do autobusu na pražské Ladronce a vyrážíme směr Strážné v Krkonoších.
1.den
Přijeli jsme na místo a viděli spoustu sněhu. Vyndali jsme lyže a spoustu batohů a rychle se ubytovali, abychom mohli s dětmi na bobovačku. Bobujem, házíme koule, prostě jsme pořádně unavený, abychom si mohli večer zahrát oblíbenou seznamovací hru, u které se vždy všichni pobavíme a zasmějem. Je večer a vedoucí vymýšlejí družstva podle výkonnosti, co jim zaškrtli jejich rodiče. Tak a je vymyšleno a i vedoucí jdou na kutě a všem se zdá o zítřejší lyžovačce. 
2.den 
Vstáváme, snídáme, čajdy se napijem a jdem brázdit protější svahy krásného kopce Žalý, kam nás dovezou místní skibusy. Začátečníci se učej, pokročilí se zdokonalujou a dobrý lyžaři a snowboarďáci na sobě makaj, aby mohli jezdit závody :) Dáme sváču, polévku, čajdu, sůšu, no prostě vše co nás posílí do těch -15. Odpoledne pro nás zas přijedou skibusy, dáme véču a spoustu vtipných her. Večer jsme příjemně unaveni a těšíme se na další den.
3.den
Nastává kritický den. Někteří se jsou ohřát do nedalekého bazénu ve Špindlu, část se jde proběhnout na běžkách na známé rozcestí Bufet pod chatou Výrovka. Je krásné sluníčko a teplota se konečně dostala trochu výš na -5 stupňů. Myslím, že plováčci jsou vybazénovaní, běžkaři vyběhaní a hlavně příjemně unavení. Večer si zahrajem jako vždy vtipné hry s pak se jde na kutě.
4.,5.,6.den
Každý den všichni poctivě trénují na závody. Závodí se na konci lyžáku ve všech kategoriích (lyže, snowboard, starší, mladší). 
Výsledky si bohužel nepamatuji, ale určitě je někde náš spolek přátel bezdružic archivuje! Myslím si, že si každý hezky zazávodil ať už vyhrál, či prohrál.
Je poslední večer, medaile se rozdali, diskotéka proběhla a na ní první ploužáky. Uléháme kolem půlnoci, mladší děti už dávno spí a těší se na rodiče až je zítra zas uvidí na Ladronce. 

Byl to krásný, mrazivý lyžák!
Arny