Kulturní den - Praha (25.11. - 25.11. 2012)

Kronika 2012 Zobrazit fotogalerii

Přišla neděle 25.11.2012 a s ní i další suprová akce pořádaná SpB, a to tentokrát „Za kulturou se Spolkem“. Sešli jsme se na rušném Andělu v Praze v hojném počtu, nebylo to nic jednoduchého se uhlídat a natož spočítat, ale s pomocí všech vedoucích se zadařilo a my mohli opustit naše rodiny a věnovat se zábavě s kamarády. Jako první byla na programu návštěva kina a filmu Asterix a Obelix – ve službách jejího veličenstva. Původně byla na programu i možnost divadla, ale všichni dali přednost aktuálnímu kino-hitu s tlouštíkem a prckem, s křidélky na hlavě. Příjemným zpestřením byl 3D efekt, což byla pro některé děti premiéra, a myslím, že se nám všem příběh moc líbil.
Na druhou část odpoledne, jsme se vydali na Petřín, a jelikož jsme všichni velcí sportovci, samozřejmě jsme šli pěšky a užívali si krásné výhledy na Prahu. Na Petříně jsme si dali svačinu a vyblbli se na dětském hřišti. Poté jsme se vydali do suterénu Petřínské rozhledny, kde se konala interaktivní výstava igráčků. Zejména dospělí zavzpomínali na mladá léta, kdy si s těmito hračkami hrávali a děti se vyblbli s igráčky a naučili se něco zajímavého ze světa fyziky, což bylo též součástí výstavy.
Při cestě zpět, jsme se ještě zastavili na dalším dětském hřišti, kde si vyhráli i malí i větší a definitivně znaveni jsme se vrhli do náruče rodičů, kteří si nás zase odvezli domů, a my se mohli těšit na další připravovanou akci.

Kiki