Po stopách Járy Cimrmana (alias CykloNecyklo) - Lomy u Kunžaku (24.10. - 29.10. 2014)

Kronika 2014 Zobrazit fotogalerii

 

Letos jsme se vydali Po stopách Járy Cimrmana, do jižních Čech, konkrétně do Lomů u Kunžaku. Právě touto obcí prochází úzkorozchodová železnice JHMD, na jejíž cestě zbudovali místní obyvatelé zastávku Kaproun, na počest Járy Cimrmana, který zde byl detrainizován.

Vše začlo 24.10. na autobusovém nádraží Florenc, odkud jsme v počtu 16 dětí a 10 vedoucích odjeli směr Jindřichův Hradec a následně Kunžak - Lomy. Tam jsme se ubytovali v bývalém objektu základní školy, pod správou DDM Praha.

Pro následující dny jsme se rozdělili do 3 cyklistických skupin dle výkonnosti a jedné pěší. Každá skupinka si jela po vlastní ose, dle svých možností a vlastních cílů.

Pěšáci se chytli nedavného trendu zvaného Geocaching, který nás často provází i na vandrech. Obešli spoustu kešek v okolí a co bylo daleko, tam se přiblížili prostředky hromadné dopravy. Bohužel zrovna v době, kdy jsme zde byli, měla úzkokolejka výluku, tak snad se svezem někdy příště.

Cyklisté objížděli body zájmu v okolí, ti, kterým stačilo málo, se podívali např. na farmu Alpaka, ti zdatnější si zajeli i na Landštejn a ti nejvíc nejlepší to objeli vše!

Třetí den zv. "kritický" jsme se vydali všichni do Jindřichova Hradce podívat se na zámek a do aquaparku, nikdo se neutopil a všichni jsme se hezky vyřádili při kohoutích zápasech.

29.10. večer jsme se všichni vrátili zpět domů nabiti nabytými dojmy a už jsme se těšili na další akci se Spolkem!

Ondra