Lyžařský výcvik - Černá Hora, Černý Důl, Krkonoše (21.2. - 28.2. 2015)

Kronika 2015 Zobrazit fotogalerii

Je sobota 21.2.2015. Začínají jarní prázdniny pro Prahu 1-5 a týdenní lyžařský výcvik se Spolkem. V pořadí již 19. Odjezd probíhá v pohodě. Nikdo nezaspal a všichni jsou na místě včas. V půl jedenácté jsme připraveni a všech 29 dětí sedí v autobuse. Cesta byla dlouhá, ale děti byly hodný, takže bez problému. Navigace značky Árny byla naprosto přesná a dovedla nás přímo k penzionu Zoja. Po ubytování všichni vyrážejí na krátkou procházku po okolí. Po večeři probíhá seznamovačka a další vtipné hry. 
Ráno vstávačka v 7:30, ranní hygiena a v 8 hod snídaně. Ta probíhá každé ráno stejně. K dispozici je pečivo, šunka, sýr a různé druhy lupínků s mlékem, které potěší především děti. K pití máme připravený čaj, kakao a mléko. Každý si může vybrat na co má právě chuť. V 10 hod má přijet autobus, který nás odveze na sjezdovku, a proto po snídani následuje rychlá oblékačka. Nakonec vše stíháme s předstihem.
Večer jsme se dohodli, že první den dáme na rozjezdění Mladé Buky. Na sjezdovce se dělíme na skupinky dle výkonnosti. Úplný začátečníci což je Eliška, Tobík a Filip, které si na starosti bere Toňas, Fíla a Ondra. Snowborďáky si bere David a Árny.  Velký kluky má Vojta a největší skupinka, což je zbytek lyžařů, kterých je celkem 18 si na sjezdovce rozřazujeme na další 4 skupinky dle předvedených výkonů. Po celém dnu na sjezdovce mi největší radost udělali začátečníci, kteří už odpoledne popojížděli na velkém vleku a statečně sjížděli sjezdovku s ostatními. 
Lyžování bylo úplně bez front a pro většinu dětí byly sjezdovky náročné tak akorát. Z těchto důvodů volíme lyžování na Mladých Bukách na celý týden. Jak se nakonec ukázalo, tak volba to byla dobrá a myslím, že si všichni zalyžovali až až.
Všechny lyžovací dny probíhají velmi podobně. Snídaně, odjezd na sjezdovku, lyžovačka, návrat z lyžování, osobní volno, véča. Po večeři zábavné hry s vedoucími a hurá na kutě. Jiná byla akorát středa, která byla odpočinkovým dnem. Dáváme si dřívější oběd a vyrážíme do ZOO do Dvora Králové. Cestou zpět se ještě zastavujeme na menší nákup v Kauflandu. Úterý a čtvrtek si ještě zpestřujeme bobovou dráhou, která je kousek od sjezdovky. Nenajde se snad nikdo, koho by jízdy nebavily.
V pátek po obědě stavíme na jedné ze sjezdovek menší slalom. Všichni mají dvě jízdy na ukázku svých dovedností. Závodí se v kategoriích mladší, starší a snowborďáci. Pochvalu zaslouží úplně všichni, předvedené výkony byly úžasné. 
Večer je vyhlášení výsledků a korunování nejlepších. Vše završuje bomba diskotéka. V sobotu dopolko balení, k obědu vytoužený smažák a hurá domu.
Díky všem za super týden.
Výsledky slalomu:
Mladší:
Víťa  19:65 sec
Matěj  19:94 sec
Martin  21:79 sec
Kristýna  22:52 sec
Kája Ši.  23:25 sec
Adinka  23:26 sec
Matyáš  23:52 sec
Kája Še.  23:65  sec
Áďa  24:02 sec
Radim  24:36  sec
Sevan  25:14 sec
Filip  25:57  sec
Terenc  27:37 sec
Tobiáš  36:66 sec
Starší:
Anča  20:17 sec
Běla  20:20 sec
Lukáš  21:18 sec
Míla  21:39
Eliška  23:00 sec
Snowborďáci:
Bára  25:65 sec
Kačka M.  26:72 sec
Patricie  29:16 sec
Kája S. 29:27 sec
Výsledky bodování pokojů:
Běla, Kačka, Patricie, Anča, Kája Še, Kája S                57 bodů
Matěj, Víťa, Míla, Lukáš                                                 52 bodů
Kačka K, Bára, Sevan                                                      50 bodů
Adinka, Áďa, Eliška, Kája Š, Kristýna                            49 bodů
Terenc, Tobiáš, Martin                                                   47 bodů
Špryni, Knír, Fanďák, Mlačán                                        36 bodů
Kuba, Radim, Filip, Matyáš                                            31 bodů

Zapsal Frgy