Únorová lyžovačka se Spolkem - Penzion Mileta, Velká Úpa (3.2. - 10.2. 2018)

Kronika 2018 Zobrazit fotogalerii

Lyžařský výcvik - Velká Úpa - Chata Mileta

 

Tento rok jsme se znovu vydali do již ozkoušené chaty Mileta ve Velké Úpě. Odjezd byl z klasického místa na Kavalírce v 9 ráno. Sešli jsme se v hojném počtu, za což jsme velmi rádi. Po příjezdu nám pan majitel odvezl věci rolbou na chatu a my všichni jsme vyšlapali nám známý kopec k chatě, která se nachází asi v polovině sjezdovky. Vzhledem k tomu, že jsme přijeli hned co odjížděla předchozí škola, šli jsme ještě na procházku, aby vše stihli uklidit. Všichni si užívali pořádného sněhu a proběhlo pár koulovaček a pokusů o sněhuláky. Poté jsme již utíkali do tepla a po zpracování obědů z domova začali vybalovat a zabydlovat se. Vše jsme zvládli celkem rychle a proto jsme ještě na odpoledne vytáhli kluzáky a vydali se je vyzkoušet. Bylo celkem zmrzlo, ale naštěstí všichni přežili, jen to byla drncačka :D

Wallybuk ještě to odpoledne vzal začátečníky snowboarďáky se snowboardy ven, a řekl jim základní věci, zjistil na jakou nohu vlastně budou jezdit, aby jim popřípadě přestavil vázání a trochu si je vyzkoušel.

Večer byl seznamovací program, také předvedení pravidel FIS - tedy jak se chovat na sjezdovce a pak už hurá do pelechu (a seznámení se s Kubovou noční oblohou/disko koulí/promítačem barviček :D)

 

Druhý den jsme se vydali na sjezdovku. Rozhodli jsme se, že budeme jezdit vždy dopoledne od 9 do cca 11:45 a poté půjdeme na teplý oběd na chatu. Po poledním klidu se seberem a půjdem ještě na odpoledne jezdit. Všichni si tak vždy oddechli a bylo to super. První den jsme byli všichni pouze na Portáškách, protože ještě probíhaly výměny v družstvech, ale další dny jezdila vždy nějaká družstva do Pece pod Sněžkou nebo na Černou horu, abychom plně využili náš skipas na celý SkiResort Černá hora - Pec.

 

V úterý, tedy třetí kritický den, jsme dopoledne pořádali turnaj v prší, kdy všechny děti soutěžili proti sobě o hezké ceny. Odpoledne jsme šli na procházku do Pece pod Sněžkou, kde jsme navštívili místní supermarket na doplnění sůš a sladkostí. Zpět jsme šli Krkonošskou ztezkou a poté vyšlápli serpentýnkou v lese k naší chatě.

 

Každý večer probíhal večerní program, hráli jsme Lukášovu spešl hru podle jedné TV show, také proběhlo Bingo se skvělou výhrou v podobě 90cm plyšového medvěda, kterého vyhrál malý Lukáš a Toňas/Flachsík kvízová hra se zákeřnými lyžákovými otázkami. Dále pak klasiky jako živé pexeso nebo čokoláda.

 

Poslední den byl jako vždy dopoledne slalom, v kterém každý předvedl svou rychlost a zdatnost. Večer pak bylo vyhlášení jak tohoto slalomu tak třeba bodování pokojů. Největší prasátka musela oběhnout chalupu v kraťasech a tričku, zhostili se toho velké holky a my jsme jim všichni z teplíčka fandili :D Každý si mohl vzít nějakou hezkou cenu ze stolu hojnosti a všichni dostali pamětní listy.

Večer na diskotéce jsme měli nejen skvělou disko kouli co mají na chatě, ale Kuba přinesl i tu svojí. Tančili jsme na všechny známé hity a proběhli i ploužáčky. Myslím, že si to všichni dost užili.

V sobotu jsme si zabalili a už se těšili na odjezd. Na chatě jsme ještě dostali poslední oběd a pak nám pan majitel svezl věci dolů a my kolem půl druhé vyrazili na cestů domů.

 

Doufáme, že se vám s námi líbilo a pojedete zas! Ať pak všechny na začátku při představování předběhnete v počtu účastí na akcích. “Ahoj, jmenuju se Jogi a na lyžáku jsem byla po 10. A jsem ráda, že jsme celý týden měli azuróó!”

 

Díky a čau, thank you, bye a zas za rok ( a nebo na táboře!) :-)

 

Zapsala Jogi