Vandr - Slapy (19.5. - 21.5. 2023)

Kronika 2023 Zobrazit fotogalerii

Jarní vandr v roce 2023 si vzal pod svá křídla Radim, navrhl trasu z Čisovic směr Kamenný přívoz, nakonec jsme změnili směr a šli do Pikovic, ale teď vše od začátku.

Předpovídá se první teplý víkend a my vyrážíme na vandr, sraz: Pátek 19.5.2023 v 17h, tradičně na Praha hlavní nádraží u Burger Kingu

Pátek

Vyrazili jsme vlakem v 17:25 a do Čísovic plánovaný příjezd 18:21. Kde budeme přespávat, nám bylo utajeno, že se dozvíme, … a tak jsem si říkali, jak asi půjdeme daleko, nakonec po 1,2 km jsme se objevili u krásné Fantasy vesničky, není to ledajaká vesnička, kulisová vesnička, dokonce je i na mapě. Vesnička leží mezi Čisovicemi a Bojanovicemi 49°51'36.603"N, 14°19'37.670"E a to byl náš páteční cíl., Radimovi se totiž podařilo domluvit možnost přespání v přímo ve vesničce, tak to byla velká paráda. Později za námi přijel Václav a Árny. Večer jsme udělali oheň, v kotlíku těstoviny s pestem, které byli doplněny řízky, zbytek Wallybukova oběda:-). Večer jsme seděli u ohně, povídali, kochali se ohněm a krásnou vesničkou a během večera/noci se odebrali ke spánku.

Sobota

Sobotní ráno budíček kolem 8h slunce náš už vítalo, ale moc teplo nebylo, Árnyho hodinky ukazovaly 12stupňů. K snídani jsme si dali rohlíky, máslo, šunka, sýr zabalili a vyrazili všichni v kraťasech na cestu, oteplilo se a čekal nás velký kopec směr Bojanovice. V Bojanovicích jsme si v místním obchůdku načepovali vodu a koupili zmrzlinu. Lehce před Slapy, jsme si po výšlapu kopce dali oběd KusKus + dej si co chceš (Olivy, Kukuřice, Fazole) případně někdo místo KusKusu zvolil pečivo, ale to byl málo kdo, bylo to fajn jídlo, na vandru jsme asi měli poprvé. Po té jsme se vydali přes vrcholky nad Slapskou přehradou k přehradě Slapy, kde po výšlapu k Rabyni jsme začali usilovně hledat místo ke spánku, to už jsme měli v nohou cca 18km, hodiny ukazovali kolem 18h a my už jsme byli celkem unavený. Nakonec se podařilo sehnat krásné místo ke spánku na vrcholu Střeblov, kde se podařilo rychle opéct buřty i pár klobás a pak už jsme všichni zalehli do pelechů a brzo zavřeli oči a spali, někteří zavřeli oko ještě před setměním.

Neděle

Ranní probuzení v listnatém lese a sluneční paprsky bylo úžasné, budíček opět kolem 8h a Árnyho hodinky ukazovali 17stupňů, rovnou jsme se převlékli do kraťasů, dali snídani chleba, máslo, zavařena + čaj, zabalili a vyrazili směr Třebsín. Cesta vedla podél potoka Třeblová s několika krásnými vodopády a brody. Než jsme začali stoupat vzhůru, smočili jsme se v potoce a hurá do krpálu směrem k vyhlídce Máj u které jsme byli coby dup, ještě před polednem, kde jsme se rozhlédli do kraje, udělali foto, nasvačili a pokračovali v cestě.

V Třebsíně na návsi jsme si dali oběd Chleba s Chundydunga (Mei Ning vepřové maso) odpočinuli ve stínu místních stromů. Zde jsme se rozhodovali jestli jít do Kamenného Přívozu, nebo do Pikovic, nakonec zvítězili Pikovice a bylo to fajn (koupání, kousek vlaku). Po příchodu k řece, jsme se skoro všichni schladili v celku chladné Sázavě, zašli na zmrzku, odpočinuli a vyrazili na vlak. Přijel klasický modrý dvoupatrák, ve kterém jsme se pěkně zahřáli, zahráli karty a do Prahy dorazili lehce před 19h.

 

Podle GPS jsme celkem ušli 37,3km a tady je naše trasa: https://mapy.cz/s/balozusazu

Vandr byl moc povedený a těšíme se na další.

 

Jídlo:

  • Pátek
  • Večeře: Těstoviny s pestem (omáčka ve skleničce), Řízek – přivezeny přebytky z oběda
  • Sobota
  • Snídaně: rohlíky, máslo, šunka, sýr + čaj
  • Oběd: KusKus + dej si co chceš (Olivy, Kukuřice, Fazole)
  • Večeře: Buřty, klobása, chleba, okurka
  • Neděle
  • Snídaně: Chleba, máslo, zavařena + čaj
  • Oběd: Chleba s Chundydungem (Mei Ning vepřové maso)