Podzimní spolkové cyklohrátky - Penzion Alešův Dvůr - Hamr u Třeboně (25.10. - 29.10. 2023)

Kronika 2023 Zobrazit fotogalerii

Cyklohrátky 2023

DEN NULTÝ: ODJEZD

Hurááá, dnes odpoledne jedeme na tábor zvolala Kiki a už si balila batůžek. Dnešní první den podzimních prázdnin jsme vyráželi na cyklo opět do Alešova Dvora u Třeboně. Sraz v Praze na nádraží znělo z pokynů hlavního vedoucího Toňase, cesta tam vlakem do Majdaleny a kousek autobusem.

Na večeři jsme byli na místě a Láďa Švec už nás čekal na místě s batohy a koly, které odvezl dodávkou, a tak celá „vlaková parta“ v obsazení Nikolka, Kiki, Anetka, Ondra, Terenc, Rozárka, Gabča a Terka zvládla cestu bez problému. Přímo na místo dorazila Natálka, Páťa, Venda, Matyáš a Stela a byli jsme ten den kompletní.

Večerní klasika formou seznamovacího kolečka včetně pravidel cykla, pár zábavných her nám vyplnily čas před spaním a hurá na kutě načerpat síly na druhý den.

DEN PRVNÍ:

Podzimní prázdniny nám většinou vyjdou slunné s teplými dny, proto je cyklo se spolkem oblíbená akce u dětí i vedoucích. Vzhledem k navštívení Alešova dvora již třetí rok po sobě, jsme se těšili, jak na neznámá místa v okolí, tak i na ta známá. První den bylo sluníčko, tak nic nebránilo se rozdělit do družstev dle věku nebo výkonu, doladit poslední nedostatky technického stavu kol a vyrazit na dopolední projížďku.

Skupina nejmenších v sestavě Venda, Anetka, Vanda, Ondra a Kiki pod vedením Zedka, Lehiho, Jogi, Wendy, Davida, Kikiny, a Toňase vyrazila směrem na Majdalenu na oboru daňků a jelenů a dále po cyklostezce kolem rybníku Starý a Nový Kanclíř až k osadě U Kanclíře, kde jsme posvačili a vydali se zpět na základnu.

Doba jízdy 1,45 hodiny / 9,6 km.

Odpolední výlet musel trochu prověřit naši zdatnost, tudíž jsme naplánovali cestu delší a náročnější ve stejné dopolední sestavě. Cílem byl oklikou Chlum u Třeboně rybník Hejtman a jeho „Lávka na ostrůvek v rybníku Hejtman“ Naše ocelové zdraví a odhodlanost prověřil lehký podzimní déšť, který jsme přečkali právě u Hejtmana a po cestě jsme si při zastávkách v lese zahráli na schovávanou a další krátké hry.

Doba jízdy 2,5 hodiny / 12 km.

Ostatní družstva si stanovila samozřejmě vyšší cíle. Pod vedením Wallybuka, Tomáše, Báry, Kníra, Lukyho a Frgyho se nedá čekat žádné lážo plážo. Proto Patrik, Terenc, Matyáš, Niki, Gabča a Terka byli rozřazeni do družstev podle výkonnosti. Nejvíce najezdil jako vždy Wallybuk pokud tedy neřešil rozbitou šlapku Gábči, a to hned po prvním dopoledním výletu.

DEN DRUHÝ:

Od rána prší, prší jen se leje. V jídelně se proto uskutečnila hra bingo o úžasné ceny a před obědem jsme se vyrazili pěšky na nedaleké hřiště. Vzhledem k tomu, že přestalo pršet, tak jsme využili na hřišti postavené překážky pro hasiče a uskutečnili závod na čas pro jednotlivce. Hra vybíjená zaujala i vedoucí a po vyblbnutí jsme šli na oběd.

Doba jízdy 0,0 hodiny / 0 km.

Odpoledne i přes „aprílové“ počasí jsme se oblékli do deště a vyrazili na kola. Hned u penzionu, než jsme šlápli do pedálů jsme se museli schovat do kolárny kvůli průtrži mračen, ale od té doby už nám počasí přálo. Domluvili jsme se s ostatními teamy na schůzce na Pumptracku u Klikova, kde jsme si zasoutěžili v závodech přes překážky. Menší účastníci měli jednodušší dráhu a zkušení cyklisté si mohli překážky užít naplno.

Cesta zpět se pod vedením zkušeného navigátora Toňase pro nejmenší trochu protáhla. Příčin bylo mnoho, a lze o nich jen spekulovat. Po večeři při večerním programu jsme pomocí stavebního materiálu ve formě špaget a bonbónů vexta vyhlásili soutěž o nejvyšší stavbu, která ovšem dokáže stát samostatně.

Doba jízdy 4,0 hodiny / 18 km.

DEN TŘETÍ:

Dnešní den byl ve znamení celodenního ježdění. Mohli jsme si tedy naplánovat delší trasu, a tak se všichni kromě nejmenších vydali do Třeboně. Nejmenší jeli směrem k státní hranici s Rakouskem „hraniční přechod Chlum u Třeboně“. Cestou tam jsme jeli skoro celou cestu lesy a po zdolání hraničního přechodu nás posílil oběd v přístřešku Staňkov. Odlehčené batůžky od obědových balíčků jsme ještě nechali chvilku odpočívat a hráli jsme v lese hledání lístečků s dvojicemi. Další cesta vedla směrem do Staňkova a dále kolem rybníku Hejtman do Chlumu u Třeboně. Po odpočinku a občerstvení u rekreačního střediska Lesák se odpoledne nachýlilo k závěru a bylo potřeba se přesunout na do Alešova Dvora.

Doba jízdy 6,5 hodiny / 20 km.

Večer se nesl v oslavné atmosféře, kdy jsme všem poděkovali za účast na naší oblíbené akci cyklo se spolkem a předali si pamětní listy, diplomy za vzorně uklizené pokoje a rozdali si odměny ze stolu hojnosti. Připravená byla diskotéka, na které to rozjeli vedoucí i děti a večerka se protáhla skoro do půlnoci.

DEN ODJEZDOVÝ:

Dopolední balení našich věcí a umytí kol jsme zvládli rychle a čas do oběda jsme vzhledem ke krásnému počasí využili procházkou a blbnutím u lesa a na louce. Po obědě jsme vyrazili ke svým domovům do Prahy a za rok se na všechny těšíme.

                                                                                                                                                                    Zapsal Toňas